به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام، عبدالمالک شنبه زاده در نشست بررسی مسائل و مشکلات روستای سرابکلان افزود: اماکن مسکونی و آغل احشام این روستای تاریخی بر روی بافت اصلی شهر تاریخی سیروان و بناهای مدفون و نیمه مدفون این شهر قرار گرفته است.
وی ادامه داد: باید با کمک مردم و همکاری فرمانداری سیروان سایت جدیدی برای ساخت و ساز متقاضیان شناسایی و زیرساخت های آن شامل آب، برق، تلفن و گاز توسط دولت آماده سازی شود که البته یک برنامه بلند مدت است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام گفت: تا زمانیکه سایت جدید آماده سازی شده و امکان ساخت و ساز متقاضیان فراهم شود، فعالیت های مربوط به ساماندهی وضعیت داخل روستا از جمله خاکریزی گودال ها و کانال های ایجاد شده، سنگفرش کوچه ها، گازکشی روکار، انجام یک لایه آسفالت بر روی دو جاده اصلی این روستا و دیگر خدمات اولیه با تایید شورای فنی و نظارت مستمر میراث فرهنگی انجام خواهد شد.
شنبه زاده با بیان اینکه برای ساخت و ساز در این روستا هیچگونه مجوزی داده نخواهد شد، افزود: هم اکنون 360 واحد مسکونی بر روی شهر تاریخی سیروان ساخته شده است که باید به صورت تدریجی و در بازه زمانی 15 ساله به سایت جدید منتقل شود.
وی اظهار کرد: جابجایی این روستا به یکباره امکانپذیر نیست و حدود 300 میلیارد ریال هزینه در بر دارد.
شهر تاریخی سیروان مربوط به دوران ساسانی و قرون اولیه اسلامی در شهرستان سیروان روستای سرابکلان واقع شده و به شماره ثبت چهار هزار و 165 در سال 80 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
انتهای پیام/